Welkom

Ik ben Robert Essenstam. Leuk dat je even komt rondkijken op mijn site. Ik werk als freelance strateeg voor adviesbureaus op het gebied van marketingcommunicatie en design. Ook managers van ondernemingen en non-profit organisaties kunnen bij me terecht voor advies. Het bedenken van strategieën en concepten op het gebied van merken, marketing en communicatie is mijn grote passie.

Bouwen aan groei vanuit je eigen kracht

Ik geloof in de kracht van identity based branding. Een sterk besef van wie je bent en waarom je de dingen doet zoals je doet helpt je om groei te creëren. Daarom ben ik trots 23plusone Licensed Friend. 23plusone is een methode waarmee je aantrekkelijke, emotioneel geladen merken kunt bouwen. Met deze methode heb je een gezamenlijke taal om te praten over welke motieven een merk en de mensen er omheen drijven. De 23plusone Friends vormen een netwerk van professionals in onder meer branding, design en HRM die je individueel en samen kunnen helpen om te bouwen aan groei van je organisatie en je merk. Website: 23Plusone Licensed Friends

23plusone_logo_friends

Essenstam Strategie & Denkwerk is begunstiger van SWOCC

swocc_trans

Als je kunst en wetenschap combineert krijg je magie. En dat is precies wat je nodig hebt als je sterke merken wil bouwen. Als je zinvol wil communiceren met mensen. Daarom is Essenstam Strategie en Denkwerk begunstiger geworden van SWOCC – de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie. SWOCC is de drijvende kracht achter wetenschappelijke voortuitgang van het marketingcommunicatie-vak. Ik ben begunstiger geworden omdat ik die vooruitgang van wezenlijk belang vind. Daarnaast geeft het begunstigerschap mij en mijn opdrachtgevers toegang tot de state of the art en de enorme rijkdom aan kennis die door SWOCC bijeen is gebracht. Ik moedig iedereen met een groot hart voor branding en communicatie van harte aan om ook begunstiger te worden.

Hersenhelft-test

dancer-turning

Zie je de danseres tegen de wijzers van de klok indraaien? Dan domineert je rechter hersenhelft en heb je creatieve aanleg. Draait de danseres volgens jou met de wijzers mee? Dan overheerst je linkerhersenhelft en ben je vooral rationeel ingesteld. Wie de danseres twee kanten op kan zie draaien heeft hersenhelften die goed met elkaar en in balans werken. Deze mensen combineren creatieve en rationele eigenschappen moeiteloos.

Olaz-campagne genomineerd voor Effie

De campagnecase “De beautytip van Mariëlle” voor het merk Olaz die ik dit jaar schreef is genomineerd voor een Effie. Uit in totaal 42 inzendingen selecteerde de jury een selectie van 16 kandidaat-Effies. Tijdens de prijsuitreiking in Tuschinski gisteravond werden er daarvan 12 daadwerkelijk bekroond. Helaas bleef het voor Olaz bij een eervolle vermelding, maar de trots dat de case met een kleine groep koplopers zoveel campagnes achter zich liet overheerst. De Olaz-case wordt gepubliceerd in het Effie-boek 2007.