Passie is business

Zaken zijn zaken? Daar geloof ik niets van. Als je alleen maar werkt voor het geld, dan lijkt me dat knap saai. En bovendien geen aantrekkelijke belofte aan je klanten; integendeel. Als je alleen maar werkt voor het geld, dan is dat waarschijnlijk ook zichtbaar voor anderen. Mijn credo: Passie Is Business. Dingen die je met passie brengt, verkopen als warme broodjes. Omdat mensen intuïtief voelen dat passie de basis vormt voor alles dat puur, oprecht en authentiek is. Wie met gedrevenheid werkt legt de lat hoger. Passie leidt tot aandacht, zorgvuldigheid, toewijding en daardoor tot de hoogste kwaliteit. Mijn vak is mijn grote passie. En ik werk dan ook het liefst voor opdrachtgevers die hun ding doen met gedrevenheid en ambitie.

Je klanten moeten kunnen kiezen

Je maakt een product of je verleent een dienst. Misschien drijf je wel een winkel. Of je probeert mensen te winnen voor een idee of een overtuiging. In al die gevallen hangt je succes er voor een belangrijk deel vanaf, of mensen jou verkiezen boven een ander. En dus moet er voor je (toekomstige) klanten ook echt iets te kiezen zijn. Er kan er tenslotte maar één de goedkoopste zijn. Overigens, soms heten klanten ook wel gasten. Of collega’s. Of kiezers. Of fans. Of leden. Maakt niet uit. Ook die mensen moeten keuzes maken.

Vertel je unieke verhaal

In elke organisatie, product of dienst schuilt een uniek verhaal. Vaak moet je er even naar op zoek. En daar zit hem de kneep; want om ervan te kunnen profiteren, moet je het verhaal over je unieke eigenheid wel goed en consequent vertellen. Wie denkt dat je daarvoor per definitie flink moet investeren in adver
tenties of mailings heeft het mis.
Natuurlijk kunnen advertenties je 
helpen om anderen te vertellen over je aantrekkelijke aanbod. Maar vaak kom je met eenvoudige middelen al een heel eind. Door dingen die je sowieso al gebruikt te benutten als drager van je boodschap. Van je bedrijfsreceptie tot de kassabon of factuur. Van visitekaartjes tot het onderschrift van je e-mail. En van verpakkingsontwerp tot een instructieboekje of bijsluiter.
Veel van die dingen worden vooral op een praktische manier gemaakt en gebruikt zonder bijzondere bedoelingen. En dat terwijl je deze middelen voor evenveel geld mooi en aantrekkelijk kunt maken en slim kunt inzetten.
Natuurlijk is het belangrijk om goed te
 luisteren naar de wensen van je klant. 
En om te letten op de bewegingen van
 je concurrenten. Je vindt daar echter zelden de sleutel naar commercieel succes. Omdat je concurrenten precies hetzelfde doen. En voor je het weet ben je allemaal met dezelfde dingen bezig. Daarom zoek ik oplossingen graag binnen de organisatie van mijn opdrachtgevers. In datgene wat ‘de makers’ van producten en diensten goed kunnen, leuk of belangrijk vinden. Of wat hen anderszins motiveert en inspireert.

Workshop Creativiteit

Op dinsdag 9 september trad ik op als moderator van een workshop over creativiteit bij Obsession Live Communicatie. Het was inmiddels de derde Master Class waarmee Obsession een bijdrage wil leveren aan de professionalisering van het vakgebied dat in de volksmond nog met event marketing wordt aangeduid. Voor de mensen van Obsession vormen de Master Classes ook een mooie gelegenheid om in een ongedwongen manier hun contact met klanten, prospects en relaties te verdiepen. Alle deelnemers hadden een achtergrond in marketing en communicatie, maar er waren mensen aanwezig uit uiteenlopende branches en sectoren. Van cosmetica tot bankwezen en design tot de automobielindustrie. Hieronder is een korte impressie te zien. (Met dank aan Henk-Jan Winkeldermaat van punkmedia.nl).