Vertel je unieke verhaal

In elke organisatie, product of dienst schuilt een uniek verhaal. Vaak moet je er even naar op zoek. En daar zit hem de kneep; want om ervan te kunnen profiteren, moet je het verhaal over je unieke eigenheid wel goed en consequent vertellen. Wie denkt dat je daarvoor per definitie flink moet investeren in adver
tenties of mailings heeft het mis.
Natuurlijk kunnen advertenties je 
helpen om anderen te vertellen over je aantrekkelijke aanbod. Maar vaak kom je met eenvoudige middelen al een heel eind. Door dingen die je sowieso al gebruikt te benutten als drager van je boodschap. Van je bedrijfsreceptie tot de kassabon of factuur. Van visitekaartjes tot het onderschrift van je e-mail. En van verpakkingsontwerp tot een instructieboekje of bijsluiter.
Veel van die dingen worden vooral op een praktische manier gemaakt en gebruikt zonder bijzondere bedoelingen. En dat terwijl je deze middelen voor evenveel geld mooi en aantrekkelijk kunt maken en slim kunt inzetten.
Natuurlijk is het belangrijk om goed te
 luisteren naar de wensen van je klant. 
En om te letten op de bewegingen van
 je concurrenten. Je vindt daar echter zelden de sleutel naar commercieel succes. Omdat je concurrenten precies hetzelfde doen. En voor je het weet ben je allemaal met dezelfde dingen bezig. Daarom zoek ik oplossingen graag binnen de organisatie van mijn opdrachtgevers. In datgene wat ‘de makers’ van producten en diensten goed kunnen, leuk of belangrijk vinden. Of wat hen anderszins motiveert en inspireert.

Comments are closed.